Hop til hovedindholdet

Autismeforeningen Kreds Vestegnen logo

Forskerforedrag med Bodil Aggernæs - om forskellen mellem autisme som diagnose og autisme som fænomen


Dato og tid

Tirsdag d. 27. august 2019 kl. 18:00 til 21:00

Tilmeldingsfrist

Tirsdag d. 27. august 2019 kl. 15:00

Sted

Glostrup Fritidscenter, Christiansvej 2, 2600 Glostrup Glostrup Fritidscenter
Christiansvej 2
2600 Glostrup

Forskerforedrag med Bodil Aggernæs - om forskellen mellem autisme som diagnose og autisme som fænomen


Arrangementsbeskrivelse

Forskningsforedrag i Glostrup Fritidscenter d. 27/8 kl. 18-21 med overlæge, ph.d, forskningslektor Bodil Aggernæs fra Region Sjælland/Københavns Universitet, omkring forskellen mellem autisme som diagnose og autisme som fænomen ud fra en teoretisk indgangsvinkel.

I evalueringerne fra flere af vores arrangementer, har der på forskellig måde været ønske om foredrag omkring den nyeste forskning indenfor autismeområdet, gerne på et højt niveau og uden den grundlæggende forklaring på autisme, som de fleste af jer medlemmer kender i forvejen.

På den baggrund har vi arrangeret foredrag med én af Danmarks dygtige forskere, der beskæftiger sig med området, overlæge, ph.d, forskningslektor Bodil Aggernæs fra Børne- og Ungepsykiatrisk Afdeling, Psykiatrien Region Sjælland og Institut for Klinisk Medicin, Københavns Universitet. Bodil er uddannet speciallæge i børne-og ungdomspsykiatri og har erfaring klinisk med autisme, hvor hun bl.a. har ledet et børnepsykiatrisk ambulatorium. Som forsker har Bodil en baggrund oprindeligt med studier i antropologi og siden neuropsykiatrisk forskning, først i voksenpsykiatrien og nu som forskningslektor i børne- og ungdomspsykiatri knyttet til Københavns Universitet.

Foredraget tager et teoretisk afsæt ved at belyse teoretier om autisme og sætte fokus på forskellen mellem autisme som diagnose og autisme som fænomen. Der er tale om forskning, som er optaget af at udvikle teori om, hvordan psykisk lidelse udvikler sig i en dynamisk proces, der kan involvere både en biologisk sårbarhed, kompenserende mekanismer hos individet og i omgivelser, samt udløsende mekanismer, fx vedvarende stress.

Programmet forventes at være:
18:00-19:15: Foredrag del 1
19:15-19:30: Pause
19:30-20:30: Foredrag, del 2
20:30-21:00: Spørgsmål og debat

Bemærk, der er ikke forplejning, og der er ikke mulighed for at købe det på stedet efter kl. 18:30.

Find vej til arrangementet

Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >